Dit is de laatste Digipijp van dit jaar, het jaar 2021 loopt ten einde.

 

Het was een jaar waarin corona zeer regelmatig ons dagelijks leven kleurde en beheerste. Onze verlate nieuwjaarsontmoeting in het Weegje, waarin wij vermanend werden toegesproken door de Boa’s. Het blijft lastig om afstand te houden tijdens een ontmoeting als je elkaar lang niet gezien hebt en er warme choco klaar staat.

Toch zijn er al met al behoorlijk wat activiteiten doorgegaan. Het wandelen, een fietstocht, het kanoën. Ook museumbezoek zorgde een aantal keren voor een genoeglijk uitje, al dan niet met een mondkapje. Het is fijn om te constateren dat er ook steeds weer nieuwe gezichten bij een activiteit te zien zijn.       

       Kaapse Bossen 2021 (3)Kanovaren Nieuwkoop 2021Beeldverslag voedselbos Gedeelde Weelde te Oudewater

 

Waren de natuurvriendenhuizen de eerste maanden vanwege de lockdown gesloten, de drukke zomermaanden maakten, ondanks alle beperkingen, veel goed. Ook mede door het kamperen, met name het winterkamperen, werd het toch nog een redelijk succesvol jaar. Ook het aantal leden groeide boven verwachting tot zo’n 24.000.

Wij zijn een vereniging die Duurzaamheid als een van haar uitgangspunten ziet. Daarom namen wij deel aan de Climate Miles, de Klimaatmars en de Klimaatmarkt in de Sint Jan. Ook in 2022 willen wij daar weer een bijdrage aan leveren door deelname aan activiteiten in het kader van Geef Gouda Duurzaam Door. 

Helaas zitten wij ondanks de vaccins en de boosters sinds zondag in een Lockdown. De omikron-variant is de oorzaak hiervan en wij ervaren de gevolgen. En zo worden het voor de tweede keer kerstdagen in zeer kleine kring. Evenals de jaarwisseling.

Ook heeft het Centraal Bestuur weer moeten besluiten tot 14 januari de huizen te sluiten. Kampeerterreinen en huisjes blijven wel open. Voor iedereen een domper. Een donkere, onzekere tijd.

De lockdown betekent ook dat de reeds geplande nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 9 januari niet kan doorgaan op de manier die het bestuur had bedacht. Gelukkig heeft de activiteitencommissie een alternatief bedacht in de vorm van een wandeling op zondag 23 januari. We hopen dat deze door kan gaan.

Maar ondanks alle beperkingen en regels gaan wij op een of andere manier kerst vieren, met veel lichtjes voor de donkere dagen waarbij al vroeg in de avond het duister invalt. Kerstmis is het feest van het licht, steek een kaarsje aan en maak / wees een lichtje voor de ander die dat wel kan gebruiken.

Namens het bestuur en de activiteitencommissie wens ik eenieder fijne kerstdagen en een goed begin van het 2022 toe. Tot ziens ergens in het nieuwe jaar waarin wij elkaar, hopelijk in goede gezondheid, kunnen ontmoeten. 

Alternatief voor kerstboom » Yelka Small · 75 cm [Esdoornhout]  Een warme groet van Christa Schep, voorzitter van afdeling Gouda