Excursie Rotterdam: De Stadsdriehoek en Kralingen op 20 november

We zijn al een aantal malen naar Rotterdam geweest. Deze keer is de zogenaamde Stadsdriehoek aan de beurt: Het oude hart, waar ooit de stad begon. Door de oorlog is het een combinatie van oude statige gebouwen, die het bombardement van 1940 hebben overleefd, zoals o.a. het stadhuis en het postkantoor, en ultramoderne nieuwbouw, waarmee Rotterdam hoog scoort. Door het centrum lopen we naar Kralingen, tot het einde van de negentiende eeuw nog een zelfstandige gemeente. We struinen wat door deze wijk, met zijn vaak monumentale panden en eindigen aan de Kralingse plas.

Stadsdriehoek Rotterdam

In grote lijnen ziet het programma van 20 november er als volgt uit:

  • 13:25 uur We verzamelen bij het station, Bloemendaalzijde.
  • 13:37 uur hebben wij intercity naar Rotterdam Centraal Station.
  • 14:00 uur We verzamelen in de Gallery Kitchen, Weena 678. We verlaten het station en houden links aanrichting Central Plaza. In de passage is het de eerste zaak links. Degenen, die met eigen vervoer komen kunnen zich hier bij ons voegen.
  • 14:30 uur starten we de wandeling door het centrum, de Stadsdriehoek.
  • Omstreeks 16:00 uur pauzeren we even voor een kopje koffie of thee.
  • 16:30 uur vervolgen we de wandeling door Kralingen.
  • 17:30 uur is de excursie ten einde en nemen we tram 7 in de Jericholaan en stappen uit bij de Noorderbrug.
  • 18:00 uur worden we verwelkomd in het NIVON-centrum aan de Dirk Smitsstraat voor een aperitief en een heerlijke maaltijd.

In verband met de maaltijd is aanmelding van belang. Dit kan tot uiterlijk 13 november bij Pieter van der Wel, e-mail pi.vdwel@gmail.com. Geef bij aanmelding op of je wilt mee-eten bij het Nivoncentrum. De kosten van deze excursie zijn: € 3,50 voor leden en € 7,00 voor niet-leden. Dit is inclusief twee keer koffie/thee. De aanmelding is pas definitief als dit geld is overgemaakt op rekeningnummer NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

De kosten van de driegangenmaaltijd bij de Dirk Smitsstraat (6 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden) en de consumpties aldaar zijn voor eigen rekening. Neem voor alle zekerheid cash geld mee voor het afrekenen.

Pieter van der Wel