Kanotochtje op de plassen bij Kortenhoef op dinsdag 18 augustus

Dit jaar gaan we een tochtje maken bij Kortenhoef.

Een prachtig gebied met een mooie route van Natuurmonumenten biedt alle variatie en geeft je een goede indruk van het plassengebied.

Kanovaren, zeker in de 1-persoons,  biedt gelegenheid tot een Corona-verantwoord uitje.

Wat proviand (broodje/appeltje/koekje) en drinken voor onderweg meenemen, voor eigen gebruik. Onderweg pauzeren we op een rieteilandje. Onderweg geen horeca.

De geplande tocht is nog variabel in lengte  (minimum 7 km en max 9 km) en bij de rustpauze bepalen we dat. In totaal zijn we een uurtje of drie op het water.

We verzamelen dinsdag 18 augustus om 10:30 uur met een kopje koffie bij Jachthaven Kortenhoef, Moleneind 2A, 1241 NE Kortenhoef.

LET OP, daar kun je NIET parkeren. Parkeren moet op de parkeerplaatsen langs de Vreelandseweg, direct als je van de N201 bent afgeslagen naar Moleneind.

Het zou misschien in deze vakantietijd druk kunnen zijn, dus dan is verderop bij Ottenhome een alternatief, iets verder lopen naar Moleneind.

 

Voor vervoer, volgens de Coronaregels, kunnen we groeperen per auto met mondkapjes of op eigen gelegenheid.

De trip gaat door zolang er geen ‘slecht’ weer (echte regen of kans op vroeg onweer) voorspeld wordt. Wel minimaal regenjas meenemen en setje droge kleren in de auto.

De bijdrage voor deze trip bedraagt € 15,00 voor leden, € 23 voor niet-leden en € 7,50 voor jeugdleden. Het bedrag vooraf overmaken op bankrekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

Graag degenen die personen mee kunnen/willen nemen en personen die meegenomen zouden willen worden opgeven bij de aanmelding, dan kunnen we het inpassen (met mondkapje). Vergoeding meerijden in onderling overleg, richtlijn 0,20E/km/auto.

 

Aanmelden voor deelname tot 12 augustus via koen.lustig@gmail.com

We gaan uit van 1-persoonskano’s tenzij anders opgegeven.

Informatie: Koen Lustig, 0653352805.

 

Links:

Jachthaven Kortenhoef.nl

Het Hol, kanoroute Kortenhoefse Plassen, vlakbij Hilversum