Tentoonstelling Kaarslicht Museum Gouda op zondag 28 november

Als wij deze tentoonstelling op 28 november gaan bezoeken, is hij er nog maar twee weken. Het is een bijzondere tentoonstelling, waarin op het doek de kaars een belangrijke rol speelt.

Het is een spel van licht en donker, dat door enkele schilders, onder wie Rembrandt van Rijn, Gerard van Honthorst en Godefriedus Schalcken, werd beheerst. Zij gebruikten de kaars in een groot aantal van hun schilderijen als directe of indirecte bron van licht. Hiermee weten zij de toeschouwer nog altijd te betoveren en hem als het ware de voorstelling in te trekken.

KaarslichtMG

Op 28 november om 11:30 uur zijn jullie welkom in het museum Gouda, ingang Achter de Kerk. Je kunt je opgegeven bij Pieter van der Wel, e-mail pi.wel@planet.nl. Deze excursie is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 3,00. Dit is inclusief één keer koffie/thee (na afloop) in het museumcafé. Daarnaast is een ticket voor het museum nodig; vooraf te reserveren/kopen bij Museum Gouda. De aanmelding is pas definitief als de deelnemersbijdrage (indien van toepassing) is overgemaakt op rekeningnummer NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

Vanwege de coronamaatregelen van het museum zijn er hoogstens acht deelnemers toegestaan.