Nivon Gouda viert 100 jaar Nivon

De Nivon Vlag wapperde uitnodigend aan het hek van de Ajourboerderij. Het beloofde een mooie dag te worden. In de zaal hingen talloze kleinere Nivon vlaggetjes. Binnen draaide een Nivon filmpje en was er een diavoorstelling van foto’s van diverse activiteiten. Voor bezoekers die het Nivon nog niet goed kenden stond er een tafel vol met promotiemateriaal.

De koffie pruttelde en de mini-tompoesjes lagen uitdagend op de etagère te glimmen. Nivon Natuurvrienden bestaat 100 jaar en Nivon Gouda was er klaar voor om dit te vieren. Het wachten was nu op belangstellenden. En die kwamen dan ook in behoorlijk groten getale. Zij moesten zich eerst melden bij Jolanda. Voor de ontvangst van een consumptiebon en vooral ook om te raden hoeveel noten er in de doos, die bij Jolanda op tafel stond. Er was een overnachting voor twee personen in een natuurvriendenhuis mee te winnen. Jolanda is bijna niet van haar plek geweest. Als een pitbull bewaakte ze de doos met noten.

Inmiddels was de zaal al heel goed gevuld, in afwachting van de lezing van IJsbrand Swart, natuurfotograaf en IVN natuurgids. Thema was ‘Fotograferen in de natuur’. IJsbrand bracht de lezing met humor en duidelijke uitleg. Voor zowel toehoorders met wat ervaring op fotografiegebied als mensen met wat minder kennis hierover was dit goed te volgen. De mooie foto’s vulden de uitleg goed aan. De tips over fotograferen met een mobiel waren ook interessant en leerzaam. Al met al vloog de tijd voorbij.

Daarna was het tijd om te genieten van een drankje en van de meegebrachte hapjes. Dat kon zowel binnen in de zaal als buiten in de tuin.

Het was een zeer geslaagde middag in een gastvrije Ajourboerderij. Met dank aan Corine en Gerard voor de hulp in de keuken en aan de bar. En natuurlijk ook dank aan IJsbrand Swart voor de interessante lezing.

Nel van Wijngaarden

240407_Nivon100Gouda-3688