Update van de Wandelmaatjes

Update van de Wandelmaatjes

Binnen het Nivon Gouda is sinds een aantal maanden een groep wandelaars actief: “De Wandelmaatjes”. In het leven geroepen door de wandelaars voor de wat langere afstanden. Met een maximum van ongeveer 20 km.
De wandelingen van de Wandelmaatjes worden in een aparte groepsapp gedeeld. Daarna wordt de wandeling per mail als activiteit aangekondigd. Elke deelnemer kan in de app een wandeling voorstellen. Er wordt éenmaal per maand gewandeld.
Het streven is om per openbaar vervoer naar het begin van de wandeling te gaan. Natuurlijk wordt er eerst gestart met een kopje koffie/thee. Onderweg wordt er voldoende rust gepakt. Alles gaat in een ontspannen tempo. Elke wandeling is weer anders, maar dat maakt het juist zo leuk….
Heb je interesse? Mail dan naar Marjan Stoffers: mjcstoffers@gmail.com

Wandeling Bentwoud,

18 Augustus staat de volgende wandeling van de wandelmaatjesgroep op het programma. We gaan naar het Bentwoud. De verzamelplek is station Boskoop Snijdelwijk om 10 uur. We wandelen ca. 13 kilometer. Een deel van de route gaat over een laarzenpad.
Neem dit keer je eigen koffie mee, want onderweg is er geen horeca.

Ga je ook mee? Meld je dan aan bij Cock de Groot, degrootcock@gmail.com

_DSC7233

Een update van de museumgroep van Nivon Gouda

Een update van de museumgroep van Nivon Gouda
Begin 2024 zijn we gestart met de museumgroep van Nivon Gouda.
De insteek is om eens per maand een museum te bezoeken waar museumkaart geldig is en dat met het openbaar vervoer te bereiden is (we maken gebruik van de daluren). De mensen die meewillen moeten zelf het ticket en het tijdslot regelen.
Voorafgaand aan het bezoek drinken we eerst met elkaar een kopje koffie of in het museumcafé of ergens waar we langskomen afhankelijk in dien mogelijk.
Daarna bezoeken we het museum, op eigen gelegenheid of met elkaar. Op een afgesproken tijd komen we weer bij elkaar en besluiten dan of nog ergens wat gaan nuttigen. Kortom we maken er een gezellig dagje uit van.

We zijn gestart met het Kunstmuseum in Rotterdam waar we de expositie van Ai Wei Wei hebben bezocht. De keer erna bezochten we het Mauritshuis en daarop het Teylersmuseum in Haarlem waar we illusies in 200 jaar hebben bekeken.
Ook hebben we in Utrecht het Centraal museum bezocht waar we diverse oude en hedendaagse kunst konden bewonderen en mode uit de jaren 1920- 1935 en uiteraard het atelier van Dik Bruna.
Vorige week zijn we bij Singer Museum in Laren geweest, waar we konden genieten van de expositie van Breitner die vooral anatomisch aan het werk is geweest. De mooie schilderijen over naakten en paarden waren erg de moeite waard.

De insteek is dat we het maandelijkse museumbezoek om beurten zouden organiseren. Dat rouleren lukt niet altijd. Dus graag zien we meer leden die meegaan en ook leden die een museumbezoekje willen organiseren. Als je interesse hebt, dan kun je een mail sturen naar Miranda Prosperi, m.r.prosperi69@gmail.com om je aan te melden voor de museumgroep en ook als je leuke ideeën voor een museumbezoek. Ook als je zelf iets wilt organiseren kun je een mail sturen.
Het eerstvolgende museumbezoek zal zijn op 16 augustus naar Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten waar we een rondleiding krijgen over de zolder waar het kunstdepot is en hier zijn ook de voormalige personeelsverblijven. Ook leidt de rondleiding langs het oude appartement van de laatste bewoners.

Voor het bezoek aan kasteel Duivenvoorde kun je je ook aanmelden bij Miranda.
De Museumgroep van Nivon Gouda

Kasteel duivenvoorde