Het weekend gaat helaas niet door ivm de Coronacrisis                                                                  

Weekend 2020 in de Bosbeek 17 tot en met 19 april

In april is het weer zover, om precies te zijn van vrijdagavond 17 april tot en met zondagmiddag 19 april, het jaarlijkse Nivonweekend. Dit jaar zal het in de Bosbeek zijn te Bennekom.
De Bosbeek is het grootste Nivon-huis in Nederland. Het heeft 99 bedden en drie zalen. Het huis is rolstoelvriendelijk en heeft goede voorzieningen, zoals de peuterhoek en de speelkelder. In en om het huis wordt veel aan milieuzorg gedaan.

De Bosbeek is prachtig in de bossen gelegen en leent zich goed voor het maken van mooie wandelingen in de nabije omgeving. Wandel eens langs de sprengkoppen van de Renkumse Beek in het bos achter het huis.

De kosten voor dit weekend zijn €59,00 voor leden. Kinderen die lid zijn en begeleid worden door een betalend lid mag gratis mee. Voor niet leden zijn de kosten €80,00. Dit is voor logies, de maaltijden (2x ontbijt 2x lunch en 1x avondeten), koffie en thee en de activiteiten.

Mocht je van de activiteiten op zaterdag overdag geen gebruik willen maken dan zijn de kosten voor leden €50,00 en niet leden €71,00.


Activiteiten

 In ons weekend proberen we altijd te zoeken naar activiteiten die te maken hebben met natuur, kunst, cultuur in combinatie met educatie. En ook dit jaar is dat weer gelukt.

–  Zaterdagochtend gaan we naar het kijk en luistermuseum in Bennekom waar we uitleg krijgen over mechanische muziekinstrumenten.

– Zaterdagmiddag gaan we naar Beeldengalerij Het Depot in Wageningen.

Beeldengalerij Het Depot is een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst en stelt daarbij de ontplooiingskansen van de kunstenaar centraal: van mensen voor mensen. De collectie beelden bestaat uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. 

Beeldengalerij Het Depot is gevestigd op drie locaties, die onderling met elkaar verbonden zijn door Arboretum De Dreijen. In Villa Hinkeloord is een permanente tentoonstelling te zien van het werk van Eja Siepman van den Berg met in de benedenzaal wisselende tentoonstellingen. Ook Arboretum Hinkeloord maakt deel uit van deze locatie. De hoofdvestiging biedt tentoonstellingen van hedendaagse beeldhouwers en een tentoonstelling over beide arboreta.

– Zaterdagavond komt Fred van Wijk bij ons op bezoek. Hij is professioneel fotograaf en maakt foto’s voor diverse natuurbladen zoals Grasduinen en IVN. Deze avond zal hij een presentatie geven over de natuur uit de omgeving van Bennekom/Ede aan de hand van foto’s met vertellingen en een serie met muziek erbij.

–   Zondagochtend gaan we wandeling maken rondom de Bosbeek met een gids die ons van alles kan vertellen over dit gebied.

Mocht je niet willen meedoen aan de activiteiten dan ben je uiteraard vrij om te doen waar jij zin in hebt!


Dit jaar hebben we in ieder geval 2 vrijwilligers gevonden, Mirjam en Frans Coender, die de zaterdagavondmaaltijd gaan zorgen. Zij stellen het op prijs als ze ook wat hulp krijgen van de deelnemers van het weekend voor wat hand- en spandiensten.

Om het weekend goed te laten verlopen hebben we een soort van corveedienst zodat iedereen zijn een steentje bijdraagt het weekend.

Ik hoop dat dit weekend iedereen aan zal spreken.Het is raadzaam om je zo spoedig mogelijk aan te melden want we hebben optie van een beperkt aantal kamers. Aanmelden kan tot uiterlijk 2 februari.

* Om je aan te melden ga je hier beneden op deze website naar Weekend 2020Je moet echt alle velden invullen ook als het nul moet zijn! Onderaan vind je de kosten die betaald moeten worden.
Als je alles ingevuld hebt klik dan op verzenden. Je aanmeldformulier is pas verzonden als je de melding in het scherm krijgt: Dank je wel voor je aanmelding. Dat betekent dat het formulier verzonden is en dat er contact met je opgenomen wordt. De aanmelding is pas definitief als je ook de kosten voldaan hebt aan onze penningmeester: Nivon Afdeling Gouda, NL04 TRIO 0338 4579 92 met omschrijving Weekend Bosbeek. *

Mocht je nog vragen hebben dan graag mailen naar: miranda.prosperi@caiway.nl       Eventueel telefonisch 0624842267

Wij zien graag jullie aanmelding tegemoet!
Inez en Miranda

Helaas kunt u zich niet meer aanmelden, de aanmeldingstermijn is verstreken.

Oproep voor hulp voorafgaand en tijdens het weekend

De weekendcommissie bestaat momenteel uit slechts twee mensen. Zij richten zich op de organisatie, het programma en de aanmelding. Dat is al een hele klus.

De weekendcommissie heeft daarom dringend behoefte aan hulp voor de verzorging van de maaltijden.

Vind je het leuk om op zaterdagavond – samen met een paar anderen – de maaltijd van de zaterdagavond te koken (inclusief te inkoop)?

Mail dan naar Miranda: miranda.prosperi@caiway.nl

Of vind je het leuk om voorafgaand aan het weekend de inkoop te doen voor twee keer ontbijt en twee keer lunch? Mail ook dan naar Miranda: miranda.prosperi@caiway.nl

!!Alle hulp is welkom om er een geslaagd weekend van te maken!!