Met de waterbus naar Dordrecht en Villa Augustus

Op zaterdag 23 juli gaan we met de waterbus van Rotterdam naar Dordrecht en ook terug gaan we over water. De waterbus is een snelle verbinding over het water. Je betaalt met je OV chipkaart.

Na aankomst in Dordrecht wandelen we in ca. 20 minuten naar Villa Augustus in Dordrecht. Daar kan ieder voor eigen rekening lunchen en wat rondkijken.

 

Villa Augustus is een hotel, restaurant, markt en tuin in één, gevestigd in een oude watertoren aan waterweg het Wantij in Dordrecht. Een bezoek aan Villa Augustus is meer dan de moeite waard! Tussen het hotel en het restaurant ligt een prachtige tuin, met bloemen, fruitbomen en een moestuin. Er is ook een winkel met huisgemaakte taarten, zuurdesembrood, ingemaakte confituren, prachtige kookboeken, bloemen en servies. Daarnaast verkopen ze groentes en fruit uit de moestuin.

Een bijzonder restaurant!

 

We verzamelen om uiterlijk 9.45 uur bij station Gouda Bloemendaalzijde. We nemen de trein van 9.52 uur naar Rotterdam CS. Daarna nemen we de tram naar de Veerhaven, alwaar we koffie drinken bij café Loos. De waterbus vertrekt om 11.30 uur.

Na een uurtje zijn we in Dordrecht en we verwachten rond 13 uur bij Villa Augustus te zijn.

Rond 14.30 uur wandelen we weer terug naar de Merwekade in Dordrecht, waar we met de waterbus van 15.00 uur terugvaren naar Rotterdam, waar we rond 16.00 uur aankomen.

We verwachten rond 17 uur terug te zijn in Gouda.

 

Aanmelden voor dit dagje Waterbus en Villa Augustus graag vóór 17 juli bij Gerard de Jager: gerard-Leni@dejagerschoon.nl.

De deelnemersbijdrage bedraagt voor niet-leden € 3,00. Dit is inclusief een kopje koffie/thee bij café Loos.

Voor leden is deze activiteit gratis. Met dien verstande dat de kosten voor het openbaar vervoer en de lunch bij Villa Augustus voor eigen rekening zijn. De Waterbus kun je betalen met de OV-chipkaart. Niet-leden kunnen de deelnemersbijdrage ad. € 3,00 overmaken op rekeningnummer NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.