Wandeling van Woerden naar Harmelen en bezoek aan Stichting De Kievit ( natuur educatie centrum)

(Wandeling die ingekort kan worden van 15-17km naar circa 8 km)

 

Op zaterdag 22 april organiseren we een wandeling van Woerden naar Harmelen, via de grote plas van Woerden en het Jaagpad van Harmelen naar Woerden. De totale wandeling is circa 15 /17 km.

  • Je kunt de wandeling ook lopen van Woerden naar Harmelen, + een bezoek aan de Kievit, om daarna in Harmelen op de streekbus te stappen die je naar het Station Woerden brengt. Dan is de afstand circa 8 km.

 

De Stichting De Kievit in Harmelen

Deze stichting is ooit op initiatief van wijlen Mien Vernooy-Looman opgericht. Zij was de eigenaar van de daggeldershuisjes. De Huisjes (gebouwd in 1862) geven een goed voorbeeld van hoe de bevolking vroeger onder armoedige omstandigheden leefde. Het huisje, de educatieve tuin, hooiland een boomgaard worden onderhouden door vrijwilligers. Tevens zorgen vrijwilligers voor educatie op het gebied van natuur en milieu in het basis onderwijs. Rondom de huisjes ligt prachtige natuur. Dit is een natuurtuin voor jong en oud, klein en groot. Na verwachting zijn we rond 12.15/12.30 bij de Kievit.

 

De wandeling

We verzamelen om 10.30 uur bij Station Woerden, onder de klok, aan de voorkant van het station. Wil je toch met de auto komen, achter het Station is gratis parkeren.

We wandelen vervolgens, via een 1e koffiestop bij Restaurant Edge in Woerden naar Harmelen, via de plas van Woerden. Na een stukje asfaltweg slaan we het (drassige) pad naar De Kievit in. (mocht het te drassig zijn dan is er een verhard alternatief) Naar verwachting zijn we rond 12.15/12.30 uur bij De Kievit. Bij de Kievit krijgen we een rondleiding met koffie en thee en kunnen we gebruik maken van het toilet.

Mocht op de terugweg, het onverharde Jaagpad van Harmelen naar Woerden te drassig zijn, dan kunnen we ook over de weg lopen. Het laatste gedeelte kunnen we dan over het verharde gedeelte van het Jaagpad lopen naar Woerden.

Neem je eigen (warme) drank mee, fruit en een lunchpakket. Halverwege het Jaagpad staat een picknicktafel; daar kunnen we op de terugweg opnieuw een stop maken om wat te drinken.

Zorg  voor stevig schoeisel!

Naar verwachting zijn we rond 16.00 / 16.30 uur terug bij het Station Woerden.

Aanmelden uiterlijk 16 april bij Marion van der Valk: marionvdvalk@hotmail.com , telefoon 0618202168.

De deelnemersbijdrage is € 3,00 voor leden, en € 6,00 voor niet-leden. Dit bedrag graag vooraf overmaken op rekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda