Wandeling Voornes Duin 

Let op: het programma is aangepast!

Op zaterdag 11 december gaan we Voornes Duin verkennen. De totale wandeling is ca. 10 a 12 kilometer. We beginnen bij het fraai gelegen restaurant Aan Zee in Oostvoorne met een kopje koffie. Dan trekken we de duinen in. Via een mooie route lopen we langs de vliegveldvallei. Daar zullen we vrijwel zeker de grazende Exmoor-pony’s en de Galloway-runderen zien. De natuur is hier prachtig! We trekken door de duinen en passeren een mooi duinmeertje. Onderweg wordt (indien gewenst) een pauze ingelast om de meegenomen boterhammen te nuttigen. Na ca. 7 km bereiken we het bezoekerscentrum Tenellaplas, waar we even rond kunnen kijken. We drinken vervolgens koffie / thee met iets lekkers (een verplichte afname omdat we anders geen tafel konden reserveren 😊). Na dit verpozen lopen we via het A.J. Bootpad naar het (hier erg brede) strand en wellicht langs de zee. Zo wandelen we terug naar de parkeerplaats bij Aan Zee.

We verzamelen op 11 december om 10 uur bij de parkeerplaats van het winkelcentrum Bloemendaal. Naar verwachting zijn we rond 17 uur terug.

Er zijn tafels gereserveerd bij Aan Zee en De Meidoorn. Gelet op de verplichte consumpties aldaar wordt – in tegenstelling tot eerder gemeld – een deelnemersbijdrage gevraagd. Deze bedraagt € 7,00 voor leden en € 10,00 voor niet-leden. Dit is inclusief twee keer koffie/thee met één keer iets lekkers erbij. De deelnemersbijdrage mag je – graag ruim voorafgaand aan de wandeling – overmaken op rekeningnummer NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

Aan Zee is niet met het openbaar vervoer te bereiken. Gelet op de afstand proberen we zoveel mogelijk te carpoolen, waarbij we uitgaan van 20 cent per km gedeeld door het aantal inzittenden. Er komt nog een aparte mail over (de verdeling van) het vervoer. We bevelen het van een mondkapje aan! Aanmelden voor deze wandeling kan (het liefst voor 8 december) bij Leni de Jager:Leni@dejagerschoon.nl.

Oostvoorne                 Natuurmonumenten Voornes Duin

Zie ook Natuurmonumenten Voornes Duin.