Wandeling Voornes Duin 

Op zaterdag 11 december gaan we Voornes Duin verkennen.

De totale wandeling is ca. 12 kilometer. We beginnen bij restaurant De Meidoorn in Rockanje met een kopje koffie of thee. Na een kort bezoek aan het bezoekerscentrum Tenellaplas trekken we de duinen in. Via een mooie route lopen we langs een duinmeertje naar de vliegveldvallei. Daar zullen we vrijwel zeker de grazende Exmoor-pony’s en de Galloway-runderen zien. De natuur is hier prachtig!

Na ca. zeven kilometer komen we bij restaurant Aan Zee. Je kunt daar een lunch nemen, of we kunnen halverwege een lunchstop houden om onze meegenomen boterham te nuttigen. Het restaurant is mooi gelegen, hoog op een duin met een prachtig uitzicht.

Na dit verpozen wandelen we over het (hier erg brede) strand en wellicht langs de zee naar de volgende duinopgang. Via het A.J. Bootpad gaan we terug naar de auto’s.

We vertrekken op 11 december om 9.30 uur uit (de regio) Gouda en naar verwachting zijn we rond 17 uur terug.

Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Alle consumpties zijn voor eigen rekening.

Gelet op de afstand proberen we zoveel mogelijk met volle auto’s te rijden. De Meidoorn is niet met het openbaar vervoer te bereiken. Aanmelden voor deze wandeling kan (het liefst voor 7 december) bij Leni de Jager: Leni@dejagerschoon.nl.

Oostvoorne                 Natuurmonumenten Voornes Duin

Zie ook Natuurmonumenten Voornes Duin.