GEANNULEERD

Zien we de blauwborst?

Vogelexcursie naar de Groene Jonker op dinsdag 11 april 2023

 

Op dinsdag 11 april 2023 gaan we naar de het gebied de Groene Jonker, nabij Noorden en de Nieuwkoopse Plassen. KNNV’er Nel Kempers zal onze gids zijn.

De Groene Jonker, gelegen bij Nieuwkoop in de Kouspolder, is een jong natuurgebied. In 2007 werd het aangelegd, waarbij enkele waterpartijen werden gegraven en watergangen werden verruimd. De grond die daarbij vrij kwam werd gebruikt om een verhoging rond het gebied aan te leggen. Hierdoor kon het waterpeil worden verhoogd, zodat er een afwisseling van water- en rietland is ontstaan. Het gebied is in korte tijd bekend geraakt bij veel vogelaars, vanwege de aanwezigheid van onder andere de blauwborst, porseleinhoen, steltkluut en geoorde fuut. De Groene Jonker kent een gevarieerd moerassig landschap. Het is een waardevolle schakel in de Ecologische Hoofdstructuur tussen de Nieuwkoopse Plassen, de Bovenlanden en de Vinkeveens Plassen.

Wij vertrekken om 9.30 uur vanaf winkelcentrum Bloemendaal. Let op: er is dan markt op de parkeerplaats bij de Jumbo. Daarom verzamelen we – anders dan anders – bij de parkeerplaats aan de Swadenburg (aan zijde van het Kruidvat).

We verwachten rond 10.10 uur aan te komen bij de start van de excursie: Parkeerplaats de Roerdomp, Hogedijk 2-10, 2435 NC Zevenhoven (ZH).

Aanmelden voor deze vogelexcursie kan bij Gerard: gerard-leni@dejagerschoon.nl telefoon 0652078100. Geef bij aanmelding aan of je zelf rijdt en iemand kan meenemen of dat je graag wil meerijden. De brandstofkosten worden per auto gedeeld op basis van € 0,20 per km.
Na afloop drinken we koffie ergens in Nieuwkoop.

De deelnemersbijdrage is voor leden € 3,00 en voor niet-leden € 6,50. Je kunt dit bedrag overmaken op bankrekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

Neem je verrekijker mee en trek goede wandelschoenen aan, want het kan drassig zijn.
Wil je alvast een beetje in de stemming komen? De website van de vogelkijkhut geeft dagelijks de laatste waarnemingen door.  

GEANNULEERD