Bezoek aan het stoomtreindepot en radiomuseum in Rotterdam op woensdag 1 februari.

 

Inmiddels is bevestigd dat we de combi kunnen doen met toelichting/rondleidingen en koffie voor het stoomtreindepot en iets verderop
(niet op leuke loopafstand helaas…) het radiomuseum, beide in Rotterdam.

 

Het stoomtreindepot Stoom Stichting Nederland stelt zich ten doel historische, door stoom aangedreven, werktuigen en transportmiddelen in bedrijfsvaardige staat te houden en te herstellen om ze zodoende voor het nageslacht te bewaren. Het is een museum met een echte werkplaats voor stoomlocomotieven en rijtuigen.

Stoomtreindepot

 

Het radiomuseum heeft een unieke collectie historische radio-, televisie-, ontvangst-, communicatie-, elektronische registratie- en computer apparatuur. De vrijwilligers zorgen voor de presentatie en demonstraties, en zorgen ook voor restauratie en documentatie van de collectie.

Radiomuseum

Omdat de locatie niet echt handig met openbaar vervoer is te bereiken en het ook geen mooie wandeling is vanaf de treinhalte gaan we met de auto. We verzamelen om 9:50 uur op het parkeerterrein bij de Jumbo in Gouda/Bloemendaal en vertrek is 10:00 uur. Voor treingangers rijden we langs station Gouda, Bloemendaal zijde, als je even vooraf opgeeft dat je met de trein komt.


We starten het bezoek in het stoomdepot om 10:45 met een kopje koffie en de rondleiding start om 11:15 uur en zal een klein uurtje duren.

Na de rondleiding is er korte tijd om nog even rond te kijken en dan vertrekken we voor het bezoek aan het radiomuseum, waar we ook een rondleiding/uitleg hebben gepland (om 13:00 uur). Ook in het radiomuseum hebben we nog even tijd wat rond te kijken voordat we gezamenlijk de terugweg nemen. Verwachte terugkomst in Gouda  is circa 15:00 uur.

 

Aanmeldingen doorgeven uiterlijk 24 januari aan koen.lustig@gmail.com.

Voor de praktische afstemming, graag bij aanmelding aangeven of je mee wilt rijden of meerijders kunt bergen. Kosten meerijden worden onderling per auto gedeeld op basis van 0,20 per km.

De kosten voor deze combi, inclusief rondleidingen en koffie bedraagt 9 Euro voor leden, niet leden 14 Euro, kind-leden gratis, kind niet-leden 5 Euro.

Graag vooraf overmaken op bankrekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

 

Museumkaart is niet van toepassing.