Rondleiding in het Depot op woensdag 7 december

Het Depot van Boijmans Van Beuningen is het eerste, voor bezoekers toegankelijke kunstdepot in de wereld. Boijmans is de komende jaren in verbouwing. Ruim 151.000 verzamelde kunstwerken zijn opgeslagen in veertien depotruimten met verschillende klimaten. Niet alleen de objecten, maar ook alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie zijn te zien. Het museumdepot is een bijzonder bouwwerk met spiegelende wanden in de vorm van een sierlijke bloempot. Vanaf het dak is er een fantastisch uitzicht op Rotterdam landhuizen. Wij krijgen een rondleiding en een kijkje achter de schermen en komen in ruimtes die normaal niet toegankelijk zijn voor het publiek. Het aantal deelnemers is beperkt tot 13.

Museumdepot Rotterdam

We verzamelen op station Gouda (Bloemendaalzijde) om 10.45 uur en nemen de trein van 10.52 uur. Vervolgens gaan we met tram 4 naar het Eendrachtsplein. We drinken rond 11.30 uur koffie in het Nieuwe Café, het restaurant van Het Nieuwe Instituut, met uitzicht op de vijver en op het Depot. Van 12.30 tot 13.30 hebben we een rondleiding in het Depot. Na afloop is er gelegenheid om het Chabotmuseum te bezoeken; dat ligt nabij het Depot.

Dak depot Rotterdam

Aanmelden voor 3 december bij gerard-leni@dejagerschoon.nl. Gelet op het maximaal aantal deelnemers aan de rondleiding (13) is tijdige aanmelding van belang. Geef bij aanmelding ook je mobiele telefoonnummer door. De deelnemersbijdrage is voor leden € 9,50. Niet-leden betalen € 13,00. Deze bijdrage kun je vooraf overmaken naar rekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

Let op: deelnemers aan deze rondleiding moeten vooraf – meteen na aanmelding – zelf een ticket en tijdslot regelen bij het Depot. Ga hiervoor naar: https://www.boijmans.nl/tickets en kies het tijdslot van 12.20 uur. Voor houders van een museumkaart is de toegang gratis.

Gerard de Jager