Wandeling “Rondje Ockenburgh” op zondag 21 maart

Zal ‘t nog lukken, eerst storm, toen sneeuw…Drie maal scheepsrecht…..We gaan ervoor…
Wel coronaproof: we wandelen twee aan twee, met wat afstand tussen de tweetallen, zodat we niet als groep worden opgemerkt.

De route is 11 km lang en bestaat uit twee lussen en is eventueel nog in te korten tot éen lus. Het is een wandeling die ons voert langs de stadsrand van Den Haag. We wandelen o.a. over Landgoed Ockenburgh, naar de zandmotor en door recreatiegebied Madestein.

Ockenburgh duinen

Landgoed Ockenburgh heeft een parkachtige allure en maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. Ruiger terrein vinden we rond de oude duinen onder de oeroude bossen van de Zwitserse Partij. Bij de zgn. puinduinen gaan we stevig bergop. Voor de kust bij Ter Heijde ligt een kunstmatig schiereiland: de Zandmotor. De zandmotor trekt veel kust- en wadvogels.
De hond mag (aangelijnd) mee. Honden mogen niet in de Van Leydenhof en het Hyacintenbos, maar daar is voor hond en baas een alternatieve route.

We verzamelen om 11.00 uur bij het parkeerterrein Buitenplaats Ockenburgh Monsterseweg 2, 2553 RL Den Haag.
Onderweg lassen we een pauze in om op een geschikte plek onze meegebrachte boterhammen en drinken te nuttigen.
De hond mag (aangelijnd) mee. Let wel: ze mogen niet in de Van Leydenhof en het Hyacintenbos! En dat betekent een flinke (en minder aantrekkelijke) omweg voor baas en hond.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze dagexcursie.
Aanmelden graag vóór 17 maart bij Nel van Wijngaardentelefoon 0182-531681 of 06 23530657
Vermeld bij aanmelding of je met iemand wil meerijden, of dat je plaats hebt in de auto om één persoon mee te nemen. Dus twee mensen per auto.