Op zondag 1 november brengen we een bezoek aan de Papier Biënnale 2020 in museum Rijswijk en Stadsboerderij “De Weidemolen” in Zoetermeer

De Papier Biënnale 2020 in Museum Rijswijk is een internationale tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst waarin papier als materiaal de hoofdrol speelt. De Papier Biënnale heeft dit jaar als belangrijk en actueel thema: THUIS.

         

In onze geglobaliseerde wereld is het niet meer vanzelfsprekend dat je blijft waar je geboren bent. Meer dan ooit trekt men om welke reden dan ook de wereld in. Maar voor iedereen geldt dat je een veilig THUIS wil. Het is een universeel begrip met vele betekenissen en invullingen. Vele interpretatiemogelijkheden en betekenissen die kunstenaars aan het begrip THUIS geven, zullen binnen deze tentoonstelling worden getoond.

             

Stadsboerderij De Weidemolen in Zoetermeer in één van de drie Zoetermeerse stadsboerderijen; begin van dit jaar geopend. Bij de stadsboerderij zijn, naast een kinderboerderij, ook een natuurspeelplek en een restaurantje.

PROGRAMMA:
We vertrekken om 12 uur vanuit Gouda en vanuit de regio Moordrecht.
Je hebt thuis al geluncht!!!
Per auto reizen wij (volgens de dan geldende corona-richtlijnen) naar het museum Rijswijk.

Van 13.00 – 14.15 uur krijgen wij – onder leiding van een gids van Museum Rijswijk – een rondleiding langs de diverse onderdelen van de tentoonstelling. Er geldt hiervoor een maximum van 10 personen. Maar ook is er de mogelijkheid om op eigen houtje de tentoonstelling te bekijken aan de hand van een uitgebreide beschrijving. (Zie verder organisatie).
Na de rondleiding praten we na met een kopje thee of koffie.

Rond 15.00 uur stappen we weer in de auto’s en brengen nog een bezoek aan:
Stadsboerderij “De Weidemolen”, Burg. Middelberglaan 2, 2721 DX Zoetermeer. Vrije bezichtiging van de stadsboerderij. Ter afsluiting genieten we nog van een drankje met appeltaart of boterkoek. Het restaurant wordt door de weeks bemand door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; in het weekend door vrijwilligers.
Naar verwachting zijn we rond 16.30 uur a 17.00 uur weer thuis.

ORGANISATIE van dit uitje : (anders dan anders i.v.m. corona!!!):
1.N.B.!!! bestel je toegangsbewijs individueel online via de site van Museum Rijswijk, kies tijdsslot 13.00 uur, doe dat meteen!!! Wacht niet tot eind oktober want dan is de mogelijkheid om vanaf 13.00 uur het museum te kunnen bezoeken misschien verkeken.
2. Nadat je je toegangsbewijs hebt besteld, geef je dit vervolgens (z.s.m) door aan Joke van der Bent, de organisator van dit uitje, tel.: 06-13505518.
3.Ook graag aangeven of je met de auto naar Rijswijk gaat en mensen kunt meenemen, of dat je wilt meerijden.
4.Ook graag aangeven of je wilt deelnemen aan de rondleiding door een gids (er is “ruimte” voor 10 personen – volgorde van binnenkomst bericht aan Joke bepaalt). Maar de tentoonstelling kan ook gevolgd worden aan de hand van een beschrijving.
5.Vermeld in je mailtje s.v.p. ook je telefoonnummer

De deelnemers krijgen een weekje vooraf een mail met de gegevens over tijd en locatie van vertrek en de adressen voor de navigatie.

Kosten voor dit uitje:
Toegang voor het museum zelf online af te rekenen met het museum: zie Museum Rijswijk (met een museumkaart geldt er een toeslag van € 4,– ).

N.B.: Vergeet je Museumkaart op 1 november niet mee te nemen!!!
Toegang Stadsboerderij: gratis
De deelnemersbijdrage is € 8,00voor NIVON-leden; niet-leden betalen € 14,00
Deze activiteit is gratis voor kinderen t/m 15 jaar (mits lid).
Het bedrag vooraf overmaken op bankrekening NL04TRIO 0338457992 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.
Vergoeding voor meerijden op basis van € 0,20 per kilometer.

Joke van den Bent