Oproep aan alle Nivonners om mee te lopen in de Climate Miles

Climate Miles

Van 1-12 november vindt in Glasgow COP26 plaats. Dit is de 26e klimaatconferentie van de Verenigde Naties en deze editie is cruciaal. De concrete plannen en acties van alle landen zullen drastisch bijgesteld moeten worden om de opwarming van de aarde onder de 1,5 – 2 graden te houden. We koersen nog steeds af op 3 graden opwarming aan het einde van deze eeuw en dat betekent een onleefbare wereld

Om aandacht te vragen voor deze klimaatconferentie wordt onder leiding van Urgenda een wandeltocht georganiseerd, die loopt van de Eemshaven naar Rotterdam. Van Rotterdam met de trein naar Edinburgh. Vervolgens lopend door het mooie Schotse land, in vier dagen naar Glasgow. Iedereen mag meelopen: een gedeelte, voor een dag, een aantal dagen of zelfs de hele tocht!

We starten en eindigen dagelijks bij een treinstation, waardoor iedereen gemakkelijk kan aan- en afhaken. Iedere dag lopen we een etappe van ongeveer 25 kilometer, zo veel mogelijk over mooie groene paden.

Op vrijdag 22 oktober loopt de tocht vanuit Woerden via Reeuwijk naar Gouda. Hier de link naar de route op die dag: https://theclimatemiles.nl/route/2021-10-22/

We roepen zoveel mogelijk Nivonleden van de afdeling Gouda op om deze etappe geheel of (gedeeltelijk) mee te lopen. Voor wie de etappe slechts een paar kilometer wil meelopen van Reeuwijk naar Gouda:

om 15.45 uur wordt er vertrokken van ‘t Kerkestuk 1, te Reeuwijk. Aankomst bij het station Gouda rond 17 uur. Daar staat de wethouder Duurzaamheid Hilde Niezen (Groen Links) klaar om de wandelaars toe te spreken. De NS biedt bij aankomst vanuit de Kiosk koffie / thee aan.

De werkgroep Duurzaam Gouda doet een oproep aan alle mensen die het klimaat ter harte gaat om op vrijdagmiddag 22 oktober mee te lopen. Mocht je niet mee kunnen lopen: je kunt ook de wandelaars vrijdagmiddag rond 17 uur inhalen bij het station. 

Mocht je op vrijdag zijn verhinderd, en je wilt graag een (gedeeltelijke) etappe meelopen, dan zou dat ook op zaterdag 23 oktober kunnen. Dan wordt er gewandeld naar Rotterdam

Rond 9 uur staat er iemand van Urgenda klaar bij station Gouda waar de wandelaars koffie/thee en iets (verpakkingsvrij) lekkers van de NS aangeboden krijgt bij de Kiosk. Er wordt vertrokken om 09:15 uur richting Moordrecht.

De tocht gaat via Nieuwerkerk naar Rotterdam:  https://theclimatemiles.nl/route/2021-10-23/

Je kunt de wandelaars ook rond 9 uur uitzwaaien. 

Lopen jullie ook (een stukje) mee?

Voor nadere info kun je een mail sturen naar Christa Schep: christa.schep@gmail.com

PS: Op vrijdag 22 oktober wordt er ook aandacht gevraagd voor de Klimaatmars op zaterdag 6 november in Amsterdam.

Noteer deze datum alvast in de agenda! Meer informatie in de volgende digipijp of in een aparte mail.