Kanotocht Nieuwkoopse plassen op woensdag 18 augustus

Het fraaie plassengebied van Noorden en Nieuwkoop biedt een prachtige afwisseling van water, rietlanden en kleinere slootjes. Volop genieten van de natuur. Het blijft één van de mooiste tochtjes hier relatief dicht bij Gouda.

Kanovaren, zeker in de eenpersoons, of tweepersoons voor bubbelgenoten, biedt gelegenheid tot een Corona-verantwoord uitje.

Wat proviand (broodje/appeltje/koekje) en drinken voor onderweg meenemen, voor eigen gebruik. Onderweg pauzeren we op een rieteilandje. Onderweg geen horeca.

Kanovaren Nieuwkoop 2021

De geplande tocht is ongeveer 8 km. In totaal zijn we wel een uurtje of drie op het water. Neem voor de veiligheid eigen zwemvest mee of anders bij de verhuurder te leen.

Gezamenlijk vertrekpunt parkeerplaats zwembad De Tobbe, Gouda verzamelen 10:00 uur of op eigen gelegenheid rechtstreeks naar de vertrekplaats. Vertrekplaats, nog onder voorbehoud: Noorden, Simon van Capelweg 111, 10:45 uur. Daar beginnen we met kopje koffie, inbegrepen in de prijs.

Voor vervoer, volgens de coronaregels, kunnen we groeperen per auto, desnoods met mondkapjes of op eigen gelegenheid.

De trip gaat door zolang er geen ‘slecht’ weer (echte regen of kans op vroeg onweer) voorspeld wordt. Wel minimaal regenjas meenemen en setje droge kleren in de auto.

De bijdrage voor deze trip bedraagt € 11,00 voor leden, € 16 voor niet-leden en € 5,00 voor jeugdleden tot en met 16 jaar. Het bedrag vooraf overmaken op bankrekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

Graag degenen die personen mee kunnen/willen nemen en personen die meegenomen zouden willen worden opgeven bij de aanmelding, dan kunnen we het inpassen al dan niet met mondkapje. Vergoeding meerijden op basis van 0,20 per km per auto. 

Aanmelden voor deelname tot 14 augustus via koen.lustig@gmail.com.

We gaan van uit van eenpersoons kano’s tenzij anders opgegeven.

Informatie: Koen Lustig, 0653352805.