De Internationale natuurvriendendag 2021

126 jaar natuurvriendenbeweging en 126 jaar internationale solidariteit.

Embleem Natuurvrienden

De Naturfreunde Internationale (NFI, de internationale van natuurvriendenorganisaties) vieren rond 16 september bij het 126-jarig bestaan van de natuurvriendenbeweging. Dit jaar is de natuurvriendendag op zaterdag 11 september. We zullen daar tijdens ons weekend in Heerlen bij stilstaan.

Veel vraagstukken in de samenleving vragen om een internationale benadering. Nationalisme en vreemdelingenhaat vragen om meer begrip voor andere culturen. Het internationale karakter van de natuurvrienden onderscheidt ons van andere organisaties. Dat is meerwaarde die het Nivon moet koesteren.

Project Natuurvrienden Srebrenica: City of Hope

Op een paar heuvels afstand van Srebrenica, waar in de jaren negentig zoveel verschrikkingen hebben plaatsgevonden, ligt het gehuchtje Kasapić. Hier wordt een natuurvriendenhuis gerealiseerd. Doel is de ontmoeting tussen mensen / bevolkingsgroepen te stimuleren.

Het Nederlandse Nivon wil graag een steentje bijdragen aan het ‘City of hope’ project van de Bosnische natuurvrienden. Daarom zamelen we bijdragen in voor de constructie van een watermolen bij het natuurvriendenhuis. Met die molen kan er duurzame energie worden opgewekt voor het natuurvriendenhuis. Ook de boeren in de buurt kunnen hier hun meel malen.

Lees hier meer over het project: https://nivon.nl/nieuws/city-of-hope-er-gloort-hoop-voor-srebrenica/

Wil je dit project steunen: je kunt doneren via deze website:  https://doneren.nivon.nl/.

City of Hope – Er gloort hoop voor Srebrenica

Foto: Fonger Huisman