Bezoek aan Het Industriegebouw Modern (HIM) en het Schaakstukkenmuseum

op zaterdag 25 februari

Ooit gehoord van Het Industriegebouw Modern? Het is een collectie, maar geen museum. Kunst, maar geen showroom. Een tentoonstelling, maar geen galerie. HIM maakt nieuwsgierig, HIM verwondert, HIM prikkelt. Boven alles nodigt HIM je uit om op avontuur te gaan binnen ons rijksmonument van 22.000 m2 en te ontdekken wat je inspireert. HIM is een plek voor kunst en design in een modern monument; een privéverzameling voor het grote publiek. Te zien zijn onder meer werken van Robert Zandvliet, Sabine Marcelis, Jan van der Ploeg en Ramsey Nasr.

(foto Pim Top)                

We gaan HIM op zaterdag 25 februari bezoeken. Een bevlogen gids neemt ons mee achter de schermen van Het Industriegebouw in een één uur-durende kunst- en architectuurtour, inclusief een kop filterkoffie van by Jarmusch.

Voorafgaand aan het Industriegebouw brengen we een kort bezoek aan het nabijgelegen Schaakstukkenmuseum. Het museum omvat een eigen collectie en daarnaast wordt er steeds een wisselexpositie gehouden. De vaste collectie heeft voor ieder wat wils: van antieke schaakspellen tot populaire filmfiguren en van folklore tot aan abstracte kunstwerken.

Tussen het Schaakstukkenmuseum en HIM, een wandelingetje van ca. 9 minuten, drinken we ergens een kopje koffie of thee. Als extra optie is er na afloop gelegenheid om een bezoek te brengen aan de Rotterdamse markt.

Vertrek uit Gouda (met de trein) ca. 11 uur. We verwachten rond 16 uur terug te zijn.

Nieuwsgierig geworden naar Het Industriegebouw Modern en het Schaakstukkenmuseum?

Je kunt je vóór 21 februari aanmelden bij Leni de Jager: leni@dejagerschoon.nl. Let op: het aantal deelnemers is beperkt ivm de rondleiding in HIM, dus wees er snel bij!

Voor deze excursie geldt een deelnemersbijdrage van € 8,50. Niet-leden betalen € 13,00. Dit bedrag is inclusief toegang tot het industriegebouw en twee kopjes koffie. De deelnemersbijdrage graag vooraf overmaken op rekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda. Het Schaakstukkenmuseum is gratis voor houders van een Museumkaart (anders € 2,00 toegang).

Leni de Jager