Kennen jullie “Goudse verhalen” al? Neem eens een kijkje: https://goudseverhalen.nl/

Goudse verhalen

Waar gaat het om? Het motto van Gouda750 in 2022 is: “Geef Gouda door!” Een goede manier om Gouda door te geven is via verhalen. De Chocoladefabriek (de bieb dus) wil in het jubileumjaar 750 verhalen aan de stad schenken. Deze worden bewaard en doorgegeven aan Gouda800 in 2072. Dit jaar worden de 750 verhalen verzameld. Er zijn al verschillende verhalen “verteld”; deze staan op de website.

De Chocoladefabriek is dus op zoek naar verhalen over Gouda vroeger en vooral over Gouda nu. Wat dat laatste betreft wordt gestreefd naar een mooie verscheidenheid aan verhalen over Gouda van (omstreeks) 2021. Te denken valt aan verhalen van sportverenigingen, het onderwijs, de zorg, inwoners, verenigingen, organisaties, horeca etc., die al met al een mooi beeld geven van de huidige tijdgeest in Gouda.

Op Goudse verhalen staat al een leuk verhaal over het Nivon Gouda: https://goudseverhalen.nl/verhalen/nivon-gouda-een-warm-bad?s=Nivon

Ik ben betrokken bij Goudse verhalen en probeer mensen vanuit verschillende achtergronden te enthousiasmeren om hun verhaal te vertellen. De verhalen moeten natuurlijk wel een relatie hebben met Gouda. Het gaat om relatief korte verhalen van rond de 300 woorden. Misschien denk je: “Ik heb ook wel een leuk of mooi verhaal”. Neem dan contact met mij op, dan kunnen we het even bespreken. Je kunt het verhaal zelf schrijven, maar er is ook de mogelijkheid dat er een interview wordt gehouden en dat ik of iemand anders van Goudse Verhalen het verhaal schrijft of helpt schrijven.

Leni de Jager

Leni@dejagerschoon.nl

0628443103