Festival Gouda

Terugblik op Festival Gouda maakt Toekomst op 21 mei 

Wij kijken terug op een zeer geslaagd festival. Onze Nivon-afdeling was een van de medeorganisatoren. Het bezoekersaantal lag op zo’n 1.500 bezoekers, daarboven nog een flink aantal kinderen die deelnamen aan de verschillende workshops.


Het was prima toeven op het grote terrein met heerlijke vegan hapjes, ook de biologische frieten en ijsjes vielen goed in de smaak. De marktkramen met verantwoorde waar zoals wasbare luiers, gebruiksproducten van (afval)hout en vondsten uit de natuur. De modeshow en de retrokleding nodigden uit tot snuffelen, passen en kopen. 


Er werd ook flink gebruik gemaakt van het grasveld, wat de festivalsfeer, de gemoedelijkheid versterkte. De rondlopende operazangeressen en de door fietskracht aangedreven versterker van de singer-songwriter werkten sfeerverhogend, evenals de muziek van de band.


Een verrassing was het Letse koor met de ambassadeur, waardoor ook de burgemeester aanwezig was. Bij de opening waren twee wethouders aanwezig.
Naast ondergetekende waren een drietal leden van onze afdeling actief tijdens de voorbereiding en of op de dag zelf. Het organiseren was een zeer intensieve, tijdrovende maar ook erg leuke klus om te doen.

Christa Schep