Excursie Rotterdam en de oorlog op zondag 17 oktober

We zijn al een aantal malen op stap in Rotterdam geweest, maar nog nooit zijn we door o.a. het Oude Westen, Middelland, Cool en het Scheepmakerskwartier gelopen. Ook deze oude wijken bieden veel, vooral op historisch gebied. Deze keer zal de wandeling sterk gericht zijn op het Rotterdam uit de oorlog. Waar was destijds het hoofdkwartier van de Ordnungspolizei, o.a. verantwoordelijk voor vele razzia’s? Waar verbleef de Sicherheitsdienst? Maar ook waar woonde Tuschinski en welke panden waren belangrijk voor het verzet?

Oorlogsfoto Rotterdam

Deze middag komen we langs diverse van deze plaatsen. In grote lijnen is aan het volgende programma gedacht:

  • 14:50 uur voor wie met de trein reist verzamelen we bij het station, Bloemendaalzijde.
  • 14:07 uur met de intercity naar Rotterdam
  • 14:30 uur we starten met een kopje koffie in de nabijheid van het Centraal Station.
  • + 15:00 Begin wandeling van ongeveer acht kilometer door de stad.
  • + 16:00 halverwege in de Witte de Withstraat nemen we een pauze en drinken wat, waarna we tocht vervolgen.
  • + 17:00 De tocht eindigt aan het Willemsplein. Van hier gaan degenen, die in het Nivoncentrum aan de Dirk Smitsstraat gezamenlijk wat willen eten, daarheen.
  • 18:00 uur maaltijd.

Deelnemers verwachten we op 17 oktober om 14:05 bij het station Gouda, of vóór 17:30 uur in de Dirk Smitsstraat.

Aanmelding: In verband met de maaltijd is aanmelding van belang. Dit kan tot uiterlijk 8 oktober bij Pieter van der Wel, e-mail: pi.wel@planet.nl  Geef bij aanmelding op of je wilt mee-eten bij het Nivoncentrum.

De kosten van deze excursie zijn: € 4,00 voor leden en € 7,00 voor niet-leden. Dit is inclusief twee keer koffie/thee. De aanmelding is pas definitief als dit geld is overgemaakt op rekeningnummer NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

De kosten van de driegangenmaaltijd bij de Dirk Smitsstraat (6 euro voor leden en 7,50 voor niet-leden) en de consumpties aldaar zijn voor eigen rekening.

Pieter van der Wel