Excursie Rotterdam: De Stadsdriehoek en Kralingen op 11 juni

 

 

Helaas is vorig jaar november de wandeling door de zogenaamde Stadsdriehoek, dit is het oude hart van de stad, door het slechte weer niet doorgegaan. Maar dit jaar komt er op 11 juni een herkansing.

Door de Tweede Wereldoorlog is het centrum een combinatie van oude statige gebouwen, die het bombardement van 1940 hebben overleefd, zoals o.a. het stadhuis en het postkantoor, en ultramoderne nieuwbouw, waarmee Rotterdam hoog scoort.

Door het centrum lopen we naar Kralingen, tot het einde van de negentiende eeuw nog een zelfstandige gemeente. We struinen wat door deze wijk, met zijn vaak monumentale panden en eindigen aan de Kralingse plas.

 

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

13:20 uur We verzamelen bij het station, Bloemendaalzijde.

13:37 uur hebben wij de intercity naar Rotterdam Centraal Station.

14:00 uur We verzamelen in de Gallery Kitchen, Weena 678.

We verlaten het station en houden links aan richting Central Plaza. In de passage is het de eerste zaak links. Degenen, die met eigen vervoer komen kunnen zich hier bij ons voegen.

14:30 uur starten we de wandeling door het centrum, de Stadsdriehoek.

Omstreeks 16:00 uur pauzeren we even voor een kopje koffie of thee.

16:30 uur vervolgen we de wandeling door Kralingen.

17:30 uur nemen we tram 7 in de Jericholaan en stappen uit bij de Noorderbrug.

18:00 uur worden we verwelkomd in het NIVON-centrum aan de Dirk Smitsstraat voor een aperitief en een heerlijke maaltijd.

 

Aanmelding: In verband met de maaltijd is aanmelding van belang. Dit kan tot uiterlijk 3 juni bij Pieter van der Wel, e-mail pi.vdwel@gmail.com. Geef bij aanmelding op of je wilt mee-eten bij het Nivoncentrum. Ook graag aangeven of je geen vlees (en/of vis) eet.

De kosten van deze excursie zijn: € 3,50 voor leden en € 7,00 voor niet-leden. Dit is inclusief twee keer koffie/thee. De aanmelding is pas definitief als dit geld is overgemaakt op rekeningnummer NL04TRIO0338457992 t.n.v. Nivon afdeling Gouda.

De kosten van de driegangenmaaltijd bij de Dirk Smitsstraat (€ 6 voor leden en € 7,50 voor niet-leden) en de consumpties aldaar zijn voor eigen rekening.

 

Pieter van der Wel