Onze nieuwe webmaster stelt zich voor….

Hallo, ik ben Peter Eekhof, 63 jaar. Ik woon zo’n tien jaar in Waddinxveen, maar ben opgegroeid in Eindhoven.

Na vijfentwintig jaar in de ICT (met name overheid en GGZ als applicatiebeheerder) heb ik het roer omgegooid en wilde mijn laatste levensfase zinvollere dingen doen.

Daartoe startte ik vorig jaar met de opleiding tot NT2-docent. Helaas moest ik de opleiding en bijbehorende stages stil zetten, als gevolg van een ongelukkige val en covid-19. In september begin ik opnieuw met de opleiding. Taalcoaching en taallessen in kleinere groepen vind ik leuk om te doen. De taalklasjes van Taalontmoeting Gouda zijn gelukkig weer begonnen, zodat ik even een docent kan vervangen die met vakantie is. Ik ben de taalcoaching ingerold nadat ik twee jaar terug een docent van de ISK Gouda meehielp (schakelklas voor statushouders van 12 tot 16 jaar). Bij Taalontmoeting begon ik vorig jaar met een klas volwassenen, met name Polen, die nog op het beginniveau van het Nederlands zaten (A0-A1).

Verder ben ik lid van de cliëntenraad UWV voor het district Den Haag/Leiden en webmaster van dit district. Maar ik ben niet zo’n vergader-/bestuurstijger (mijn kleuren in het DISC tableau zijn groen en blauw). Ook ben ik webmaster van Tekenmaar te Waddinxveen.

Vroeger (en dat is echt begin jaren tachtig…) was ik nog een van de kampleiders bij sommige VCJC kampjes; met name prunusbeheer op de Veluwe bij Staatsbosbeheer vond ik leuk,  de combinatie van werk en ontspanning. Als deelnemer ging ik op kamp met de Internationale Bouworde en SIW. En uiteraard was toen werken in een kibboets “in”, gevolgd door de kapitalistische tegenhanger, de moshav (als knecht bij een boer, en een dag per week werken op de meent).

En nu het Nivon… Eigenlijk ben ik niet heel actief binnen het Nivon, ik ken het vooral van mijn wandelverblijven in Morgenrood (Oisterwijk) en Eikhold (Heerlen), maar wandelen gaat nu niet zo vlot meer. Wellicht kan ik als webmaster van de afdeling Gouda meer betekenen. Ik word momenteel ingewerkt door Miranda.

Groet, Peter Eekhof