Duurzame markt tijdens Gouda 750 – wie denkt en helpt mee?

De Goudse werkgroep Duurzaamheid organiseert op 21 mei 2022 een Duurzame markt in het kader van Gouda 750. Het Nivon is hierbij betrokken. Andere organisaties die deze markt voorbereiden zijn (Groot)ouders voor het klimaat, Fair Trade Gouda, Raad van Kerken en IVN.

 De markt wordt gehouden op GoudAsfalt en heeft als titel Gouda Ma(r)akt Duurzaam

Duurzame markt GoudAsfalt

Wat zijn de plannen? Het wordt een diverse, prikkelende duurzame markt:

  • Kringkoop – de makersmarkt met lokale, duurzame handgemaakte producten.
  • Groendoen – workshops zoals zelf producten uit “afval” maken, zelf wekken of op een duurzame manier 3D-printen. Veel aandacht voor kinderen en scholen.
  • Klimaatplein – informatiemarkt waar men o.a. informatie kan krijgen van en over lokale duurzame initiatieven. 
  • Circulair startpunt – het verzamelpunt voor rondleidingen en wandelingen. Bijvoorbeeld: educatieve natuurwandelingen de polder in georganiseerd door KNNV/ IVN, ‘ploggen’ of ‘plandelen’ (Joggen of wandelen in combinatie met zwerfafval oprapen), rondleiding over GOUDasfalt.
  • Future Food Court – met verantwoord eten en drinken (biologische en/of plant-based foodtrucks en kraampjes.)
  • Klimaatpraat – podium voor inspirerende duurzame presentaties en een theatervoorstelling. TED-style sprekers, presentatie winnend team ontwerpwedstrijd ‘Duurzame stad van de toekomst’, een lokaal koor zingt liedjes over duurzaamheid en natuur, Gouds toneelstuk over duurzaamheid.

Denk mee en help mee!

Het is duidelijk dat zo’n markt veel organisatie vraagt en dat er veel hulp nodig is bij het maken van plannen, het organiseren van de markt en de uitvoering. Alleen met elkaar kan deze markt worden gerealiseerd.

Heb je belangstelling, meld je dan aan bij onze NIVON vertegenwoordiger in de werkgroep Christa Schep. Email christa.schep@gmail.com of telefonisch 0645443801