Bezoek aan Museum Oud Overschie op 4 oktober a.s.

Onze excursie naar Museum Oud Overschie kan doorgaan! Beheerder John van den Berg houdt een slag om de arm vanwege corona-ontwikkelingen, maar zoals de regels per 1 augustus zijn, moet het lukken. Sinds 1988 heeft het museum zich rond een snoepwinkeltje en een melkfabriek ontwikkeld tot een fraaie verzameling historische gebouwen en objecten aan de groene boorden van de Schie.
Er zijn ruimtes waar niet meer dan tien mensen tegelijk in mogen, maar dat kunnen we goed in overleg regelen. Het museum is niet alleen binnen; er is ook een mooi buitengebied en een terras.
Zie verder Museum Oud Overschie

Ons programma begint om 14:00 uur in het museum en duurt daar – inclusief rondleiding (wellicht in groepen) – tot pakweg 16:00 uur. In die tijd drinken we twee keer koffie of thee.
De toegang tot het museum is (in deze coronatijd) uitsluitend via Overschiese Kerksingel 1.

Voor vervoer, volgens de Coronaregels, gaan we groeperen per auto (met mondkapje), maar je kunt ook op eigen gelegenheid gaan. De auto’s vertrekken om 13.15 uur vanaf het Groenhovenpark (aan de kant van het zwembad). Graag bij aanmelding aangeven hoe je denkt te gaan en – als dat per auto is – of je mensen mee kunt nemen, of meegenomen wilt worden. We gaan dat dan inpassen. Vergoeding onderling regelen (in beginsel € 5,- ). Voor wie per fiets wil gaan: via fietsknooppunten is het 30 km vanaf Gouda. Op 28 september krijgt iedereen een overzicht van de deelnemers en hun beoogde reiswijze.

De bijdrage voor deze trip (inclusief koffie/thee) bedraagt € 6,50 voor leden, € 10,00 voor niet-leden en € 3,00 voor jeugdleden. Het bedrag vooraf overmaken op bankrekening NL04 TRIO 0338 4579 92 t.n.v. Nivon afdeling Gouda. Graag uiterlijk 27 september aanmelden bij Gert Jan Jansen