Beleef het wonder van Gouda op 14 september 2022

Het zal niemand ontgaan zijn dat Gouda 750 jaar geleden van graaf Floris V van Holland zijn stadsrechten kreeg. In het kader hiervan is er in de Sint-Janskerk en museum Gouda een unieke tentoonstelling. Voor je gevoel stap je terug in de zestiende eeuw. Voor het eerst sinds 450 jaar zijn de oorspronkelijke altaarstukken weer teruggebracht in de kerk. Dit is op zich al heel bijzonder, want in 1566 zijn dit soort werken in talrijke plaatsen bij de beeldenstorm aan diggelen geslagen. Hierna gaan we naar het museum, waar we de cartons, werktekeningen, bij de gebrandschilderde ramen van de kerk zien. Ook hierin is Gouda uniek. Weinig kerken hebben dit soort tekeningen bewaard.

Wonder van Gouda 2022

Op 14 september om 11:30 uur verzamelen we in de Sint-Janskerk, in de voorhal van de kerk. Je kunt je opgegeven bij Pieter van der Wel, e-mail: pi.vdwel@gmail.com. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees er snel bij!

Voor leden is deze excursie inclusief koffie (of thee) gratis. Voor niet-leden zijn de kosten € 3,50. Dit bedrag graag vooraf overmaken op rekeningnummer NL04 TRIO0338457992 t.n.v. Nivon afdeling Gouda. De entreekosten (Sint-Jan en museum) zijn voor eigen rekening. Het is gratis voor houders van een museumkaart. Neem deze dus mee!